Het hard worden van regeneratiezout in de zoutbak, ook wel een zoutbrug genoemd, kan het regeneratieproces verstoren en de prestaties van je waterontharder verminderen. Om te voorkomen dat regeneratiezout hard wordt in de zoutbak, adviseren we je onderstaan.
Gebruik de juiste soort zout
Kies voor zouttabletten of korrels van hoge kwaliteit die speciaal zijn ontworpen voor waterontharders. Kijk naar zout dat voldoet aan de EN 973 Type A-norm, omdat dit minder geneigd is om klontjes te vormen. Als je zout via de webwinkel van Z8-Water besteld, ben je er zeker van dat je het juiste zout gebruikt voor jouw waterontharder!
Vul de zoutbak niet tot het maximum
Vul de zoutbak niet volledig, maar slechts voor driekwart. In ieder geval onder de wartel/schroef welke in de zoutbak aanwezig is. Hierdoor blijft er voldoende ruimte voor het water en kan het zout gelijkmatig oplossen.
Controleer regelmatig
Controleer de zoutbak ongeveer eens per maand om te zien of er klonten of zoutbruggen zijn ontstaan. Gebruik een houten stok of een plastic gereedschap om voorzichtig te roeren en eventuele harde stukken los te maken van elkaar. Vul indien nodig het zout bij om een leeg zoutvat te voorkomen.
Voorkom vochtophoping
Zorg ervoor dat het deksel van de zoutbak goed gesloten is om te voorkomen dat vocht van buitenaf het zout aantast. Daarnaast is het belangrijk dat de waterontharder staat in een droge omgeving met weinig vocht en voldoende ventilatie. Staat de waterontharder in de meterkast? Zorg dan bijvoorbeeld voor ventilatieroosters om de luchtcirculatie te bevorderen.
Ondervind je naderhand nog steeds zoutophoping of blokvorming van het zout? Neem dan contact met ons op.